Головна » 2016 » Червень » 21 » Бережіть ліс від пожеж !
16:18
Бережіть ліс від пожеж !

З настанням літнього періоду з’являється загроза виникнення пожеж в лісах.
Як показує досвід, головним чинником виникнення лісових пожеж – є людський фактор, недбалість а іноді і злочинна поведінка людей в лісі.
З метою забезпечення протидії лісовим пожежам державним підприємством «Пологівське лісомисливське господарство» проведено ряд відповідних заходів:
проводяться рейди – патрулювання , виявлення і притягнення до відповідальності порушників правил пожежної безпеки в лісах, влаштовуються протипожежні розриви, мінералізовані смуги, лісові дороги перекриваються шлагбаумами, поновлюються та утримується в належному стані наочна агітація з протипожежної тематики, біг- борди, аншлаги, панно.
Колектив Пологівського лісомисливського господарства звертається до мешканці м. Пологи та навколишніх сіл району з проханням не розкладати багать у лісі та дотримуватись елементарних правил безпеки при відвідуванні лісових масивів. На час пожежонебезпечного періоду заборонено в’їзд автотранспортних засобів до лісових масивів, запроваджено максимальне обмеження відвідування лісових масивів населенням.
Наголошуємо на важливості суворого дотримання правил пожежної безпеки в лісових масивах і попереджаємо про можливість притягнення до адміністративної і кримінальної відповідальності осіб, які будуть ці правила порушувати.
Категорично забороняється: розводити багаття в лісонасадженнях; випалювати стерню та сухостій; палити в лісі цигарки і кидати недопалки; заїжджати в лісові масиви автотранспортними засобами без нагальної необхідності.
Якщо стали свідком пожежі лісових масивів та прилеглих до них територій, повідомляйте службу 101 або державне лісомисливське господарство за телефонами: Пологівський район – 0663638289, 2-39-73; Куйбишівський район – 0663301093, (0247)-2-25-69; Черніговський район – 0667805917;Розівський район – 0507027932; Гуляйпільський район – 0997181915, ( 0245)-4-16-26.
Пам’ятайте, пожежу легко спричинити але важко загасити! Не забувайте, що за людську недбалість і безвідповідальність, яка нерідко призводить до трагічних наслідків, доводиться розплачуватись надто дорогою ціною!
Ліс – це наше спільне багатство – невичерпне джерело здоров’я і краси, безцінний скарб який ми повинні залишити прийдешнім поколінням. Збережімо його!

Інженер лісових культур I кат. Богуш А.Л.

Категорія: Охорона та захист лісу | Переглядів: 398 | Додав: pologylmgozl | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: