Головна » 2019 » Листопад » 20 » Хай ялинка у святковий час кожною гілочкою радує вас
11:33
Хай ялинка у святковий час кожною гілочкою радує вас

Хай ялинка у святковий час кожною гілочкою радує вас

 

 

У передноворічні свята хоч на вулиці і грудень села і міста стають зеленішими, то тут то там виникають ялинкові базари на яких можна вибрати собі ялинку до смаку ,чи ялицю чи смереку, сосну звичайну чи кримську, в горщику з грудкою землі чи традиційну - зрубану.

Державне підприємство "Пологівське лісомисливське господарство" щороку заготовляє для потреб населення до 5 тисяч новорічних красунь. Але щоб їх заготовити , треба вкласти немало праці, починаючи зі збору шишок, з яких під дією температур видаляють насіння , яке потім сіють у розсаднику, через рік другий маленькі сіянці сосни кримської висаджують на плантаціях так званих новорічних ялинок і протягом п’яти, семи років доглядають за ними - прополюють, підживлюють, захищають від хвороб та шкідників. А вже потім лісові красуні опиняються на ялинкових базарах.

Згідно проведеного обліку станом на 01 жовтня 2019 року на території семи лісництв державного підприємства "Пологівське лісомисливське господарство" налічується плантацій новорічних ялинок різного віку, від двох до п’ятнадцяти років 42,6 гектари.

Крім плантацій із загальної площі земель лісогосподарського призначення , які вкриті лісом а це 10,7 тисяч гектарів, шпилькові(або хвойні) насадження, переважно це сосна кримська складають всього близько однієї тисячі гектар у восьми районах області.

З метою попередження та виявлення незаконних рубок у передноворічний період хвойних дерев їх перевезення та зберігання працівниками лісової охорони і поліції будуть проводитись спільні рейди.

Краще придбати різдвяне деревце на ялинковому базарі або на майданчиках безпосередньо в лісництві де обов’язково ялинка буде з етикеткою по штрих коду якої можна встановити де деревце вирощене і заготовлене. Без такої бирки ялинка вважатиметься незаконно зрубаною, за перевезення і зберігання якої теж передбачено штраф від 510 грн., а за незаконно вирубане або пошкоджене дерево хвойних порід віком до 41 року до ступеню припинення росту діаметром до 10 сантиметрів треба буде відшкодувати державі 498 грн.45 коп., до 14 см - 878грн.28 коп. і чим більший діаметр пенька зрубаного дерева тим більше відшкодування та ще й сплатити штраф від 510 грн.

В разі коли шкода завдана навколишньому природному середовищу перевищить суму 19210 грн. наступає кримінальна відповідальність яка передбачена ст. 246. КК України (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).

Результат пошуку зображень за запитом "сосна кримська фото"

 

Інженер з охорони і захисту лісу Костюк В.

Категорія: Охорона та захист лісу | Переглядів: 262 | Додав: dplmg_dplmg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: