Головна » 2019 » Березень » 13 » Молоде покоління плекає новий ліс!
11:01
Молоде покоління плекає новий ліс!

Молоде покоління плекає новий ліс!

В березні 2019 року на нашому підприємстві відбулась урочиста подія: було підписано Меморандуми про співпрацю між підрозділами Державного підприємства « Пологівське лісомисливське господарство» та навчальними закладами, а саме: Василівське лісництво - лісничий Дериведмідь Г.В та КЗ "Василівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3" Василівської районної ради – директор Маслов О.О., Оріхівське лісництво- лісничий Діхтяр В.В. та КЗ "Оріхівська гімназія №1 "Сузір'я" Оріхівської міської ради-директор Кудіна Н.С., Кам’янське лісництво – лісничий Лесечко В.І та Більмацька спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів "Інтелект" Більмацької районної ради – директор Кліценко О.О, Пологівське лісництво - Плахтій С.Ю.та Комунальна установа "Воскресенський навчально-виховний комплекс" спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад" Воскресенської сільської ради Пологівського району – директор Лазоренко О.С., Гуляйпільське лісництво –лісничий Родін В.М. та КЗ "Гуляйпільська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" Гуляйпільської міської ради- директор Самарська Л.В., Новополтавське лісництво – лісничий Свиридовський О.І. та Новополтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Чернігівської селищної ради Чернігівського району директор Шама Д.В. 

Укладання такої угоди про співпрацю юної молоді шкіл та лісництвами відбулася в рамках регіональної програми «Ліси Запорізького краю» яка розпочала діяти в області з 2019 року.

Метою підписання ціх Меморандумів є примноження учнівської молоді до заходів зі створення нових лісових насаджень, пропаганді екологічних знань, формування у дитячій свідомості ставлення до новколишньої природи, охорони та опіки над лісовими насадженнями. Для того, щоб досягти даної мети лісівниками заплановано проведення лекцій в даних закладах, щодо основ лісівничої справи, проведення практичних занять з учнями у напрямку створення лісових насаджень, заготівлі лісового насіння, догляд за посівами в розсадниках, організовувати походи школярів в лісництва та лісові розсадники. Підписання меморандуму про співпрацю закріпить нашу діяльність по збереженню і примноженню лісових масивів, виховання у молоді відповідального ставлення до природних ресурсів»
ДП « Пологівське ЛМГ» має давню історію проведення спільних заходів з шкільними закладами , спрямованих на збереження і примноження лісових насаджень у нашій степовій зоні.

Як давня традиція з початком весняних лісокультурних робіт з 21 Березня у Міжнародний день лісів стартує щорічна громадська акція Державного агентства лісових ресурсів України "Майбутнє лісу у твоїх руках", яка проходитиме під гаслом "Ліси і освіта" і триває до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначається 20 квітня . Державне підприємство « Пологівське лісомисливське господарство» в цей день організовує захід по створення захисних лісових насаджень із залученням учнівської та студентської молоді, представників громадських організацій, органів влади та місцевого самоврядування, засобів масової інформації, а також усіх тих, в кого є бажання особисто взяти участь у створенні лісів.

Усім, хто бажає долучитися до акції, необхідно звернутися до ДП « Пологівське ЛМГ».

Збережемо та відновимо ліси Запорізької області разом!

 

 

 

Інженер з лісокористування Богуш А.Л.

Категорія: Лісорозведення та лісовідновлення | Переглядів: 247 | Додав: dplmg_dplmg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: