Головна » 2018 » Квітень » 10 » Пожежонебезпечний період у лісі. Що треба знати
09:34
Пожежонебезпечний період у лісі. Що треба знати

Пожежонебезпечний період зазвичай розпочинається водночас із сезонним потеплінням, коли температура повітря сягає найвищої позначки.

Необхідно також пам’ятати, що пожежна загроза нині не менша і для прилеглих територій, адже зазвичай сільськогосподарські угіддя межують із житловими будинками, лісосмугами, лісами або навіть із об’єктами природно-заповідного фонду. За лічені години вогонь знищує лісові масиви, що вирощувалися десятками років. Гинуть дикі звірі та птахи.

Тому, відпочиваючи на природі, не забувайте про правила поведінки в лісі, особливо при поводженні з вогнем. Для того, щоб попередити пожежу в лісі, не залишайте багаття під кронами дерев, не кидайте незагашені цигарки та сірники, не засмічуйте ліс побутовими відходами.

Водночас нагадуємо, що згідно зі ст.77 КупАП, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах України передбачена адміністративна відповідальність.
Звертаємося з проханням до кожного, хто відпочиває у лісі: не руйнуйте шлагбауми, аншлаги, бо все це – заходи щодо протидії з пожежами.
Державна лісова охорона ДП «Пологівське ЛМГ» закликає кожного мешканця бережно ставиться до лісових багатств нашого краю та суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в лісах.

Категорія: Охорона та захист лісу | Переглядів: 328 | Додав: dplmg_dplmg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: