Головна » 2015 » Березень » 11 » Весна - початок пожежонебезпечного періоду
15:10
Весна - початок пожежонебезпечного періоду

Весна - початок пожежонебезпечного періоду

 

Природа завжди гостинно зустрічає своїх гостей. От, правда, люди не завжди дбають про неї, забуваючи, що вони в цій зеленій царині лише гості, коли споживацькі інтереси горе-відпочиваючих закінчуються не лише купами сміття, а й лісовими пожежами.

До слова, статистика свідчить, що близько 70 відсотків лісових пожеж стається саме через людський фактор, рідше – в результаті удару блискавки в сухе дерево (приблизно 10-15 %). Наші ж громадяни здебільшого особливо не переймаються, що не загашене багаття, чи тліючий недопалок можуть призвести до пожежі в лісі. Наслідки останніх обходяться дуже дорого для флори і фауни і, звичайно, для лісових господарств. Саме на їх долю і припадає досить відповідальна місія – забезпечення пожежної безпеки на території своїх угідь.

Щороку ранньою весною Держлісагенство та МНС закликають не підпалювати суху траву, так КУпАП України передбачає відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки в лісах (ст. 77). Але багато громадян вважають, що спалювання сухих рослинних решток - найефективніший засіб очищення від сміття та торішнього сухої трави, яку не встигли або не захотіли прибрати восени. Вони не розуміють, що при цьому страждає не тільки природа, цілі райони задихаються в диму, через що загоряються навіть будинки і будівлі, гинуть люди.

             Наразі випадків навмисного підпалу рослинних решток виявлено не було.  Немає сенсу повторювати азбучну істину, що пожежу легше попередити, ніж загасити, тому кожен повинен пам'ятати, що категорично забороняється спалювання сміття на відкритих територіях, випалювання трави та розведення багать.
               Колектив ДП « Пологівське ЛМГ» звертається до громадян з проханням бути більш відповідальними та з повагою ставитись до навколишнього середовища, бо чи вдасться цього року зупинити шквал можливих пожеж, залежить більшою мірою саме від свідомості кожного з нас.

 

 

Інженер з охорони і захисту лісу                    Кіріченко С.

Категорія: Охорона та захист лісу | Переглядів: 427 | Додав: dplmg_dplmg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: